ウシカよりクリスマスに向けて
*** Caviar Jelly ***
This recipe came from my husband's mother and was also her favourite
recipe. Originally the recipe came from Denmark. Unfortunately my
husband's mother is no longer alive and we are very sad about that.
However I find it nice to remember her and remember how kind she was
whenever I make this dish. I am sure she would be very happy to hear
that a lot of my friends also enjoy using her recipe so I am sharing it
with Niki's Kitchen students. I hope it will bring happy memories for
everyone who makes it. :)
このレシピは私の夫の母の好物で彼女から教わりました。このオリジナルレシピはデンマークからきたものです。
残念なことに夫の母は既にこの世には生きていません。私と夫はいまだとても悲しんでいます。
私がこのお料理を作る時いつも彼女がどれだけ親切だったかを思い出します。私がNiki's kitchenの生徒さん(友人)たちとお料理を共有することに喜びを感じているのと同じように、彼女のレシピを皆さんと共有して楽しんでいると母が聞けばきっと満足してくれるでしょう。
私はこのお料理のたどり着くところが、皆さんにとっての幸せな記憶の着地点であることを願います。:)
Caviar Jelly
Ingredients
4 boiled eggs (1.5 to garnish)
100ml gelatin
3-4 Tablespoons mayonnaise
3 Tablespoons dried dill
100grams sour cream or creme fraiche
50 ml diced onion
2 Tablespoons lemon juice
200grams red caviar (half to garnish)
200grams black caviar (half to garnish)
Garnish - eggs, caviar, lemon, fresh dill, shrimp
ゆで卵4個(うち1.5個はデコレーションに使います)
ゼラチン100ml
マヨネーズ大さじ3-4
ドライディル 大さじ3
サワークリーム又はクレムフランチェ 大さじ3
玉ねぎみじん切り 50ml
レモンジュース 大さじ2
いくら 200g
キャビア 200g
★デコレーション:キャビア、イクラ、レモン、フレッシュディル、海老
Mix all the ingredients except the garnishes and gelatin in a bowl.
The other 2.5 eggs should be diced or mashed into the jelly mix :)
Add gelatin and mix.
Pour into jelly mould and refrigerate for 2 hours.
作り方:
1)デコレーションとゼラチンを除いた全ての材料をボールに入れて混ぜます。
(ゆでたまご2.5個はマッシュするかダイスにしてボールに混ぜます)
2)ゼラチンを混ぜ合わせます
3)固まるまで2時間冷蔵庫で冷やします
4)写真のようにトッピングしてできあがり
It is not difficult to make but a little expensive. I use black caviar
from Denmark which you can buy in 50gram jars at some supermarkets. I
used to use small red caviar but I cannot find it in Japan so I use
large red caviar that is usually used for sushi.
"Garnish" means decorate, I think "kazari" in Japanese maybe?
少々高級なお料理です。黒いキャビアはデンマーク産のものを
日本では赤いキャビアが見つからないため 私はイクラで代用しました