ニキズキッチン英語料理教室 ブログ

外国人の自宅で習う世界の料理教室

リチャードさんより皆さんにクリスマスクランベリーケーキの動画が届きました

みなさんこんにちは アメリカ料理教室リチャードです
クリスマス用のクランベリーケーキの動画を作りました
是非皆さんつくってみてください!

動画のリンクです

https://vimeo.com/493803653

richard202012.jpg

■材料
室温で柔らかくしたバター185g
室温で柔らかくした3個の卵
バニラエッセンス大さじ1
中力粉2と1/4カップ(270g)
砂糖1と1/4カップ(225g)
ベーキングパウダー小さじ2
ベーキングソーダ小さじ1
塩 小さじ1/2
ドライクランベリー 143g
付け合わせ用フライドフルーツ260g
オレンジ1個分の皮
オレンジ1個のジュース
ふるい用の粉砂糖
ドライフルーツ(飾り用オプショナル)
クランベリーパウダー(飾り用オプショナル)




185g softened butter
3 eggs room tempreature
360g sour cream
1 tablespoon vanilla extract
2 1/4 cup all purpose flour
1 1/4 cup sugar
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
143g dried cranberries 
260g fried fruit for garnish
Zest of 1 orange
Juice of 1 orange
Powdered sugar for dusting
Method
Preheat oven 180 degrees Celsius  


Method
Preheat oven 180 degrees Celsius  

1.Sift together the dry ingredients, flour, baking podwer,baking soda and salt to well combine.  

2.Tiss the dried cranberries in about 1/7 cup of four mixture and set aside.

3.in a mixer with paddle, cream together sugar and butter until pale color   but not fluffy about 3 minutes

4.Add eggs one at a time and mix to incroporate, scraping down the side of the mixer bowl after each addtion. 
Mix to well combime on meddium  speed about 2 minutes.

5.Add the Vanilla, orange zest and the orange juice. Mix to well combine about 2 minutes

6.Gradually add the flour mixture on low speed until combile, increasing to midium speed and mix for 3 minutes

7.Fold in half of the dried cranberries to the batter mixuture to combine

8.Add batter to prepared cake rings about hald way up. Add the reserved cranberries on top and gently press down a little.
みなさんこんにちは アメリカ料理教室リチャードです
クリスマス用のクランベリーケーキの動画を作りました
是非皆さんつくってみてください!

動画のリンクです

https://vimeo.com/493803653



■材料
室温で柔らかくしたバター185g
室温で柔らかくした3個の卵
バニラエッセンス大さじ1
中力粉2と1/4カップ(270g)
砂糖1と1/4カップ(225g)
ベーキングパウダー小さじ2
ベーキングソーダ小さじ1
塩 小さじ1/2
ドライクランベリー 143g
付け合わせ用フライドフルーツ260g
オレンジ1個分の皮
オレンジ1個のジュース
ふるい用の粉砂糖
ドライフルーツ(飾り用オプショナル)
クランベリーパウダー(飾り用オプショナル)




185g softened butter
3 eggs room tempreature
360g sour cream
1 tablespoon vanilla extract
2 1/4 cup all purpose flour
1 1/4 cup sugar
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
143g dried cranberries 
260g fried fruit for garnish
Zest of 1 orange
Juice of 1 orange
Powdered sugar for dusting
Method
Preheat oven 180 degrees Celsius  


Method
Preheat oven 180 degrees Celsius  

1.Sift together the dry ingredients, flour, baking podwer,baking soda and salt to well combine.  

2.Tiss the dried cranberries in about 1/7 cup of four mixture and set aside.

3.in a mixer with paddle, cream together sugar and butter until pale color   but not fluffy about 3 minutes

4.Add eggs one at a time and mix to incroporate, scraping down the side of the mixer bowl after each addtion. 
Mix to well combime on meddium  speed about 2 minutes.

5.Add the Vanilla, orange zest and the orange juice. Mix to well combine about 2 minutes

6.Gradually add the flour mixture on low speed until combile, increasing to midium speed and mix for 3 minutes

7.Fold in half of the dried cranberries to the batter mixuture to combine

8.Add batter to prepared cake rings about hald way up. Add the reserved cranberries on top and gently press down a little.