第三回 ロバート & ジャックの facebook ライブ5月23日土曜日15:00から
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先週は「俺のに触るな!」という言動が出るなど一触即発でいつ喧嘩になるかハラハラドキドキのおふたりでした。 何が起きるかわかりません。
覚悟の上、みにきてください
ON FACEBOOK LIVE ROBERT AND JACK
TIittle
Jackkamaica Jackanbalaya and Reggae music
「ジャックマイカ ジャッカンバラヤ とレゲェミュージック」
RECIPE INGREDIENTS
Cucumber caraibean
「カリブのアンティル風きゅうりのサラダ」
Cucumber 2 きゅうり2本
garlic 2 にんにく2粒
lemon juice 1/2 レモンジュース1/2個分
salt 塩
pepper 胡椒
oil 2 tbsp 植物油大さじ2
HOT
PIMENT トウガラシ
Peel, take off seeds and grate cucumber in a bowl, reserve in
fridge right away drain it then add in lemon juive, oil, grated smashed
garlic, salt pepper, hot pepper and let marinate 30 mn. Serve fresh.
アンティルとは中世ヨーロッパの時代に地図上で書かれた空想上の列島です。マリアナ諸島とアジアの間にあるといわれていました。その空想の島々は今はカリブにあるハイチやキューバなどの諸島になぞられ、アンティル諸島と呼ばれることがあります。 これはレモンやガーリックフレーバーのきゅうりでピリッと辛味も利いてます。 シンプルなお料理ですが、さっぱりとしていてどんなお料理とも相性のよい万能なつけあわせです。
Accras of Jackanbalaya mix 'Sauce Chien' (Dog Sauce)
The 'Sauce Chien' (Dog Sauce) is used in French West Indian cooking to add flavour to your dishes, particularly those using fish.
Jackanbalaya mix (魚のフリッターの中身)
200g mix seafood 200gのシーフードミックス
1 onion たまねぎ1個
1 bell pepper ピーマン1個
1/2 tomato トマト1/2個
2 garlic clove にんにく2片
1 thyme laurel chives parsley spicy piment
1: SAUTE everything chopped (全部細かく刻んでね)
1 IN A PAN with oil for 10 min add seafood
mix and cook for 15 to 20 mn.
細かく刻んだ玉ねぎ、ピーマン、トマト、にんにく、ハーブやトウガラシ類を10分間フライパンでオイルをひいて炒めた後、シーフードミックスを加えて15-20分調理します。
Batter(フリッターの衣)
flour 250g
egg 2
milk 100ml
baking powder
parsley
water ???
2 : Do a Batter
by mixing in a bowl, flour, baking powder, salt and eggs, stir constantly
while adding milk, water 100ml till you get a smooth dough, let cool for 1
hour.
JAMBALAYA + dough MIX TOGETHER , MIX WELL 1 + 2
Heat the vegetable oil in a large frying pan over medium-high heat.
with 2 spoons put in some small ball in hot oil , cook
3 to 5mn. Put them on absorbing paper. Serve hot with sauce.
大きめの鍋にたっぷり植物油を入れて中火以上で熱し、上で作った材料の種を大さじ2のスプーン分、3-5分熱してクッキングペーパーの上におきます
SAUCE CHIEN 「
onion 1 玉ねぎ1個
chives チャイブ
garlic 1 にんにく1片
vinegar 2tspSp お酢大さじ2
parsley パセリ
lemon 1 レモン1個
oil 100ml 植物油100ml
hot pepper
(thyme+laurel) トウガラシとタイムと月桂樹
Mince finely all ingredients, put in a bowl with oil,
lemon juice, vinegar, salt pepper, hot pepper , add in 100ml hot water, whip
well and let infuse.